USPEŠNA VODITELJA

Miša Molk in Jure Longyka pred objektivom

Objavljeno: 14.11.2017 20:18Posodobljeno: 14.11.2017 20:38

Filmsko dogajanje v pričakovanju vodomca. Znani in manj znani na filmskem festivalu.

  • Miša Molk in Jure Longyka.
  • Ludvik Bagari, Luka Marčetič.
  • Usklajena Anton Peršak in Marlen Lukner Peršak.

Letošnje že 28. Ljubljanski mednarodni filmski festival LIFFe ljubiteljem filma prinaša okoli 100 filmov z vseh koncev sveta, in sicer 97 celovečernih in 17 kratkih, med njimi je pet slovenskih. Ob glavni nagradi vodomec bodo podelili še nagrado občinstva zmaj, nagrado svetovnega združenja filmskih kritikov in novinarjev FIPRESCI ter nagrado za najboljši kratki film. Kot je videti, se bo zagotovo našlo za vsakega filmoljubca nekaj.

Film je bil venomer velika preokupacija dveh uspešnih voditeljev, tako sta v svojem slogu pred fotografski objektiv stopila večno mlada, 63-letna Miša Molk in 48-letni Jure Longyka. Miše zadnje čase ne srečujemo pogosto na družabnih dogodkih, zaradi česar se nekateri že sprašujejo, kje tiči vzrok.

Zanimiv igralski par, ki se je družil na eni od filmskih predstav, sta sestavljala igralca Ludvik Bagari in Luka Marčetič. Ludvika smo med letoma 2015 in 2017 lahko spremljali v seriji Usodno vino, kjer je nastopal kot pretkani Tibor Tišič, trenutno pa lahko njegov igralski talent spremljamo v novi slovenski seriji Reka ljubezni, v kateri igra vaškega pijančka Tomaža, ki pozna vse skrivnosti vaščanov, prav tako pa je na tekočem s tekočim dogajanjem. Luka je režiral film Pr' Hostar, ki je letos postal najbolj gledani slovenski film po letu 1991. Ustvarjalci so ustvaril tudi nadaljevanje, OdHostaj od mame, ki ga lahko vidimo na spletu.

LIFFe pa je pritegnil tudi ministra za kulturo Antona Peršaka in njegovo ženo Marlen Lukner Peršak. Par je kot običajno deloval zelo povezano, to dušno povezavo pa sta nadgradila še z izborom oblačil v svetlo modri barvi, ki je popestrila večno elegantno črnino. 

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja