V SPOMIN

Milan in Marijan, mentorja in gospodarja za vedno

Objavljeno: 19.02.2016 06:00Posodobljeno: 19.02.2016 06:00

Ob nenadni smrti mentorja Kmetije: Nov začetek Milana Belca smo se na Vikendu spomnili še gospodarja Kmetije Marijana Podobnika, ki je umrl med snemanjem Kmetije.

Prleke je prejšnjo sredo pretresla novica, da je nenadoma umrl njihov priljubljeni sokrajan in predsednik Republike Prlekije Milan Belec, ki ga širša Slovenija pozna kot mentorja dveh sezon resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek. Podobno so leta 2009 za svojim priljubljenim sokrajanom Marijanom Podobnikom žalovali Idrijci, ki je v vlogi gospodarja nepričakovano preminil v času, ko se je snemala tretja sezona šova Kmetija.

Čeprav sta živela vsak na svojem koncu Slovenije, pa sta imela Marijan in Milan kar nekaj skupnih točk. Seveda sta se slovenskim gledalcem, predvsem pa tekmovalcem, s katerimi sta sodelovala, vtisnila v spomin kot mentor oz. gospodar resničnostnih šovov Kmetija in Kmetija: Nov začetek. V sklopu šovov sta tekmovalcem dajala tedenske naloge in strogo ocenjevala njihovo (ne)opravljeno delo, a je bilo že iz oddaj jasno, da je strogost le krinka za potrebe snemanja. Šlo je za dve veliki osebnosti, ki sta se v trenutku vtisnila v srce tistih, ki sta ju imela priložnost spoznati.

Milan Belec je bil med Prleki izjemno priljubljen, med drugim se je ukvarjal z domačo obrtjo, etnologijo, vinogradništvom, bil je soustanovitelj lokalnega spletnega portala, predsednik društva J. J. Puch in pred leti tudi kandidat za župana Ljutomera. Bil je predvsem ljudski človek in tudi na udeležence šova po koncu snemanja ni pozabil, saj se je rad udeležil njihovih skupnih druženj. Ob izgubi v svojem okolju tako čislane osebe se spomnimo na podobno žalostno zgodbo Idrijčana Marijana Podobnika, ki se je leta 2007 predstavil slovenskim gledalcem kot gospodar prve sezone Kmetije v Sloveniji. Leto kasneje smo bili novinarji pred začetkom druge sezone povabljeni na ogled kmetije na Mrzlem vrhu nad Idrijo, kjer so se nato tekmovalci potegovali za zmago. Pripravil nam je pravo gostijo z odličnim golažem iz kotlička nad odprtim ognjem, dobrim vinom, čeprav okolica Idrije ne velja za vinorodni okoliš, in zanimivimi zgodbami iz življenja. Nekdanji gozdni delavec si je nad Idrijo ustvaril turistično kmetijo in njegovo dobrodušnost so prepoznali v širši okolici. Zagotovo se je za vedno z zlatimi črkami zapisal tudi med mladimi Idrijčani, saj je, kot nam je povedal, Klubu idrijskih študentov poklonil manjši osamljen objekt, nekaj kilometrov oddaljen od njegove kmetije, ki so ga obnovili in preuredili v mladinski klub Swenak.

Seveda gre za žalostno naključje, da sta oba v podobni vlogi sodelovala v resničnostnem šovu, vendar to ne pomeni, da bi moral morebitni naslednji, ki bi prevzel vlogo mentorja oz. gospodarja v šovu, razmišljati o usodi. Vsekakor sta oba v svojem okolišu med sokrajani pustila močan pečat, ki bo ohranjen za vedno, njuno sodelovanje v šovu pa je za oba pomenilo le to, da ju je spoznala in vzljubila vsa Slovenija.

 


V Vikendu še preberite:

  • Manja Plešnar, voditeljica Big Brotherja: "Vsi hočemo videti seks"
  • V žarišču (Spotligt): Dokler ne bo vsak otrok varen
  • Glasba: Tudi grammyji so beli

 

Povezane vsebine