KONČNO

Melania Trump prekinila molk. To je povedala

Objavljeno: 24.02.2016 19:45Posodobljeno: 24.02.2016 19:45

Intervju je potekal v prestižnem zlatem stanovanju družine Trump na vrhu newyorške stolpnice.

V medijih pogrešamo nastope Melanie Trump, morda celo prihodnje prve dame ZDA. Ali bosta z možem Donaldom zasedlo Belo hišo, je seveda odvisno od tega, ali mu bo uspelo prepričati dovolj Američanov. Melania se že od začetka napovedi kandidature pred kakšnimi osmimi meseci drži precej v ozadju. Tu in tam je izrekla kakšno besedo, ni pa nastopala samostojno. A molk se je končal.

Zdaj je samostojno spregovorila z voditeljico Miko Brzezinski v oddaji Morning Joe. Intervju je sicer potekal v zlatem prestižnem stanovanju družine Trump na vrhu newyorške stolpnice.

45-letna Slovenka, ki govori angleško, italijansko, francosko in nemško, pravi, da je kritike in žalitve ne motijo oziroma je bila pripravljena na to in ima debelo kožo.

Voditeljica ni mogla niti mimo očitkov, da Trump zelo nasprotuje migrantom, medtem ko je tudi ona migrantka. Na to je Melania odvrnila: »Jaz sem vse delala po črki zakona.« Pojasnila je, da je imela vizum in da je vsakih nekaj mesecev potovala nazaj v Slovenijo. Nato se je vračala, zaprosila za zeleno karto, mnogo let kasneje pa še za državljanstvo. To, da njen soprog nasprotuje migrantom, pa pojasnjuje, s tem, da to počne, ker želi zaščititi Američane in državo ohraniti varno. Prav tako je opozorila, da govori o nelegalnih migrantih, pri čemer je poudarila, da se na svetu dogaja marsikaj in da za nikogar ne vemo, česa je sposoben.

Na vprašanje voditeljice, kakšen zna biti gospod Trump, je Melania odgovorila: »Ne strinjam se vedno z njim, mu pa povem svoje mnenje. Povem mu, kaj si mislim. Včasih me posluša, včasih ne.«

Pojasnila je tudi, da ga ne spremlja nenehno med kampanjo, saj si želi, da ima njun sin Barron (9) čim normalnejše življenje. Ko pa se vendarle poda na pot, nanj pazi njena mama.