PRIJATELJSTVO

Ljubljančanka čarala v brežiški kuhinji

Objavljeno: 12.08.2017 22:30Posodobljeno: 12.08.2017 22:30

Bosta Rebeka in Nuška postali tudi sosedi?

Na estradi je veliko zavisti in tekmovalnosti, a se najdejo tudi prijateljstva in dobra znanstva. Ne le kolegici, ampak tudi prijateljici sta tako denimo Rebeka Dremelj in Nuška Drašček. Obe po rodu Dolenjki, Rebeka s Senovega, Nuška iz Radeč, domujeta na različnih koncih, a to ni ovira. Od Rebeke v Brezini pri Brežicah do Nuške v Ljubljani ali obratno ni tako zelo svetlobno daleč in dekleti se občasno snideta tudi pri kateri doma.

Tokrat sta se pri Rebeki. Razlog je bil njen rojstni dan, ki ga je praznovala te dni. In Nuška se je odločila, da jo preseneti ter obdari na poseben način. Poklicala jo je in vprašala, ali bi ji posodila kuhinjo. Najsi še tako prijateljsko, vendarle nenavadno vprašanje, a Rebeka je privolila. Sploh ko ji je Nuška razkrila, čemu. Za rojstni dan, kot ji je rekla, ji ne bo kupovala ničesar, ampak ji bo skuhala kosilo. In Rebeka je nemudoma odvrnila seveda, izvoli! Kaj ji je pripravila in s čim postregla, nista izdali.

Očitno pa so bile priprave dobre in verjetno tudi jed, vsaj sodeč po njunih nasmejanih obrazih.

Zanimivo je, čeprav mnogi tega ne vedo, da sta pevki postali že skorajda tudi sosedi v pravem pomenu besede. Dom Rebekine družine v Brezini pri Brežicah namreč meji na zemljišče, ki je v lasti Nuške in njenega moža Mihe. Zemljišče je gradbena parcela, in razmišljala sta, da bi na njej zgradila hišo.

Za zdaj je sicer le pri razmišljanju, saj se zaradi stvari, ki jih je vmes prineslo življenje, Nuška in Miha še nista odločila za gradnjo in selitev iz Ljubljane. »Nič ne kaže, da bi zavihali rokave in se lotili tega zalogaja. Delovni tempo se nama je tako spremenil, da je kljub avtocestni povezavi ta hip do tja in nazaj le malo predaleč. Vse je povezano tudi s časovnim usklajevanjem in trenutno glede dostikrat še v Ljubljani tako rekoč čaramo, da gre. No, kakor koli, pustimo času malo časa, saj se nikamor ne mudi. Zemljišče imamo in bo počakalo, če se dela lotimo tudi kdaj pozneje,« nam je že pred časom povedala Nuška o možnosti sosedstva priljubljenih slovenskih pevk. 

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja