JAN BUČAR

Ko ga znani igralec spije preveč …

Objavljeno: 29.01.2016 06:00Posodobljeno: 29.01.2016 06:00

Igralca Jana Bučarja smo doslej poznali kot Igorja iz serije Usodno vino, poleg snemanja druge sezone priljubljene serije pa ga kmalu čaka še nov izziv, saj bo postal voditelj oddaje Moja mama kuha bolje. O novi oddaji, v kateri bodo otroci poskušali navdušiti s kuhanjem maminih specialitet, je Jan spregovoril za Vikend.

Kakšna bo vaša vloga v novem šovu? Boste tudi pomagali tekmovalcem, poprijeli za kak lonec ali kuhalnico?
V novem šovu se bom spoprijel z vlogo voditelja, v glavni vlogi pa bodo mame oziroma njihovi otroci. Tekmovalcem ne bom nič pomagal, kvečjemu obratno, pomagal bom le pri pokušanju jedi, ko bo končana. Na srečo. Ali pa na žalost, odvisno, kako bodo skuhali …

Kakšen voditelj boste? Večina ljudi vas zdaj pozna kot Igorja iz Usodnega vina in ti bodo morda v oddaji pričakovali njega? Sta si Jan in Igor podobna?
Predvsem bom poskušal biti zabaven in iskren voditelj. Igorja pa bom pustil na snemanju Usodnega vina, saj za oddajo ne bi bilo najbolje, če bi bil voditelj preveč podoben Igorju. Bi hitro zaključili z oddajo (smeh). Sicer pa je kar precej podobnosti med mano in Igorjem, predvsem pri določenih značajskih lastnostih. Obvladanje vina pa je izključno v Igorjevi domeni, jaz se na to ne spoznam preveč. Razen ko ga malo preveč spijem, takrat se kar naenkrat spoznam na vse (smeh).

Če bi vi tekmovali v oddaji, katero jed svoje mame bi pripravili?
Verjetno bi poskušal pripraviti purana z rdečim zeljem in mlinci. Ampak za to bi najbrž potrebovali nekaj oddaj, pa ne zaradi mene, ampak zaradi purana ...

Začeli ste snemanje druge sezone Usodnega vina. Lahko namignete, kaj se bo dogajalo z vašim likom?
Nič ne smem izdati, bo treba kar spremljati nanizanko. No, lahko malo namignem … Z Doro bova … Ah, ne, kar glejte, bo bolj zanimivo.

Pred serijo Usodno vino niste bili ravno znan obraz, zdaj pa vas gotovo kdo ogovori na cesti. Kako komentirajo vaš lik v seriji?
Vsake toliko me kdo ustavi in se želi slikati ali pa jih zanima, ali bomo še snemali, kje snemamo, kaj se bo zgodilo in tako dalje. Same pozitivne izkušnje. Enkrat pa sem bil malo presenečen, ko me je neki moški na cesti nekam poslal. Ko sem se začudil, kaj je, je rekel, da odkar je serija na televiziji, njegova žena nima več časa zanj (smeh).

Povezane vsebine