SLOVO

Jernej Šugman: poljub za lahko noč

Objavljeno: 17.12.2017 07:22Posodobljeno: 17.12.2017 07:24

Pravijo, da se o pokojnih spodobi pisati v prizmi spoštljivosti, dobrega … Pri njem je težko drugače, saj je bil utelešenje najlepših čustev, oplemenitenih z nepredstavljivim talentom, v katerega so se režiserji brezpogojno zaljubljali.

Zastor je padel in leto nam je iz src iztrgalo še eno ljubečo dušo, igralskega virtuoza, ki je navdihoval množice in rušil predsodke z briljantnim pristopom k ustvarjanju vlog. Še vedno se spomnim njegovih mehkih ustnic, kako so se, preoblečene v karakter ljudskega in z vsemi žavbami namazanega vratarja Vesa Lole Ribarja, dotaknile mojih plahih, z rdečo šminko narisanih, drhtečih od strahospoštovanja, da se poljubljam z njegovim visočanstvom Jernejem Šugmanom. Skozi kultni lik, po katerem ga pozna večina oboževalcev, je v njihovo podkožje injiciral svetovljansko miselnost o sprejemanju različnosti naše družbe. Velik pacifist, človekoljub in prijatelj je z božajočim basom pomiril še tako naelektreno ozračje. Znal je spodbuditi, tudi mene, ko sem se pred svojim prvim snemalnim dnem spraševal, kaj za vraga delam med vsemi temi opevanimi akademskimi ustvarjalci. Čeprav je šlo le za epizodno vlogo v sicer najslavnejši humoristični seriji, me je potrepljal po ramenu in obljubil, da mi bo pomagal. Ko je Đuro z odločnim 'akcija' opozoril, da gre zares, sem na lastni koži občutil, kaj pomeni stati ob velikanu slehernega igralskega žanra. Prizanesljivo se je usmilil moje neizkušenosti in me varno vodil skozi dialoge različnih scen in za trenutek sem si zaželel, da se dan še dolgo ne bi končal.

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na narocnine@delo.si oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja