VIKEND

Jasna Kuljaj o spolnosti: Ne mislim se omejevati, kaj šele ustaviti

Objavljeno: 11.03.2016 11:45

Jasna se je na ekrane vrnila z drugo sezono oddaje Brez cenzure, tokrat komentirajo resničnostni šov Bilo je nekoč.

V oddaji ne manjka pikantnih in včasih tudi neprimernih debat, najbolj zanimivo pa je, da Jasni ni nerodno povedati tudi marsikaj žgečkljivega o sebi. Seveda smo jo o tem temeljito izprašali, ona pa odgovarja, da gre le za provokacijo.

Ko smo vas nazadnje spraševali o oddaji Brez cenzure in kot primer iz oddaje izpostavili pogovor o vaših spolnih igračkah, ste dejali, da so novinarji to pograbili, vam pa se o tem ne da razpravljati. Lahko po vseh debatah o tem, da bi vas Gvido podrl kot smreko in da ste doma v spalnici morska zvezda, še trdite enako?

Do teh tem pride spontano, beseda da besedo, zaidemo na stranpot, je pa res, da mi te teme niso v pretirano nadlego, ker sem odprta po naravi. Sem malo nastopača in rečem tudi kaj, kar bi ljudi nasmejalo, to pa vedno vsebuje elemente pretiravanja. Od gledalca pričakujem, da to razume. Še vedno mi ni do razpravljanja z novinarji o tem, sicer pa nekdo, ki v javnosti sebe označi za morsko zvezdo, verjetno doma ni morska zvezda.

Toda ali beseda res nanese na te teme ali jo vi tja odpeljete? Vendarle ste voditeljica.

Drži, da so vajeti v mojih rokah in da zapeljem, kamor želim, a včasih gredo v oddaji zadeve res malo po svoje, saj smo v oddaji trije in pogosto tudi gost. Je pa tudi res, da v moji družbi beseda pogosto nanese na to, tudi če jaz tega ne omenjam. Za kamero se rada pogovarjam tudi o drugih, veliko manj zanimivih rečeh.

Vam je kdaj pozneje žal, ko razmišljate, kaj ste povedali?

Naša oddaja je zelo živahna, imamo le osnutek scenarija z opornimi točkami. Po vsaki oddaji bi se lahko tepla po glavi, češ da sem povedala preveč, a tega ne počnem. Če me kdo opomni, da sem šla predaleč, malo premislim in ugotovim, da se ne bom obremenjevala zaradi tega. Če bi to rekel kakšen stand up komik, po možnosti moškega spola, tega ne bi nihče omenjal, če to reče voditeljica, smo pa na meji škandala. Jaz ne bom žrtev dvolične družbe.

Toda ali takšni pogovori res sodijo na televizijo?

Kaj vse je danes po televiziji. Da niste tudi vi zapadli v te dvolične okove?

Ne, ker ne mislim, da tega ne bi smela govoriti ženska, mislim, da tega ne bi smel govoriti nihče.

Se vi hecate? Moškim komikom in voditeljem se pred kamero in na odrih dovoli vse, lahko so žaljivi, tudi zelo eksplicitni, kar zadeva spolnost. Zato se ne mislim omejevati, kaj šele ustaviti. Če rečem nekaj o morski zvezdi, je jasno, da je to šala. S tem več kakor o sebi povem o naši družbi v širšem pomenu, mi vsi smo namreč morske zvezde. Smo pasivni opazovalci, mirno prenašamo vse, kar se nam dogaja. Drznem si tudi sklepati, da se to izraža tudi v naših posteljah in da je položaj morske zvezde precej pogost pojav. S to morsko zvezdo sem še najmanj povedala o sebi. Kakšna sem jaz v spalnici, ne bo vedel nihče, ki ni bil pri tem udeležen (smeh). Rada vržem kost, kakšno manjšo provokacijo, ki temelji na mojem dojemanju sveta.

CELOTEN INTERVJU Z JASNO KULJAJ SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI PRILOGI SLOVENSKIH NOVIC VIKEND.

Povezane vsebine