LEGENDA

Ivu je kuhal predsednik

Objavljeno: 18.10.2017 08:33Posodobljeno: 18.10.2017 08:33

Ivo Daneu je za svojih 80 let nazdravil še v zidanici na Velikem Kamnu.

  • Za imeniten bograč sta, kot se kajpak spodobi, poskrbela Prekmurca: in to kar prvi predsednik samostojne Slovenije Milan Kučan t
  • V torto, ki mu jo je spekla Šentjernejčanka Brigita Kovačič (levo), je poleg Iva zarezala še žena Katja
  • Prav posebno darilo mu je v imenu kleti Santomas namenila prijateljica Larisa Žibrik
  • Primož Okorn (levo) je v vlogi gostitelja dostojno nasledil očeta Okija, pomagal mu je prijatelj Miro

VELIKI KAMEN – Ivo Daneu si je naposled oddahnil. Minuli vikend je opravil še zadnje, nemara najprisrčnejše dejanje v seriji praznovanja svojega 80. rojstnega dne. V izbrani družbi najljubših in najbližjih prijateljev je jubileju nazdravil v zidanici žal pokojnega prijatelja Martina Okorna - Okija na Velikem Kamnu, gostiteljsko vlogo sta tako prevzela vdova Anka in sin Primož.

Ivo je tudi finale svoje 70-letnice opravil prav na Velikem Kamnu, pravi, da bo enako tudi ob njegovem naslednjem okroglem jubileju.

Izkazala sta se vsaj tako kot njun Oki pred natanko desetletjem, kajti Ivo je tudi finale svoje 70-letnice opravil prav tod; in pravi, da bo enako ob njegovem naslednjem okroglem jubileju. Tokratno druženje je bilo sploh nekaj posebnega, enako darila. Kuharijo in strežbo so v roke vzeli Ivovi prijatelji, jedilnik pa je bil sestavljen iz ocvirkovke, bograča, nadevanih telečjih prsi, pečenih v krušni peči, ter obilja sladic. Kajpak s priboljški iz Okornove kleti. Nič čudnega, da je zbrana družba v en glas pritegnila, da je šlo za enega najlepših in najprisrčnejših dogodkov, kar jih pomnijo. 

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja