LJUBEZEN

Italijan parkiral vespo zaradi Štajerke Teje

Objavljeno: 20.01.2018 22:01Posodobljeno: 20.01.2018 22:03

Luigi Patrella odslej kuhar Dveri-Pax. S Tejo pričakujeta drugega otroka.

V vinski kleti Dveri-Pax nadaljujejo več kot 800-letno benediktinsko tradicijo vinarstva na območju severovzhodne Slovenije in je namenjena pokušini vin ter kulinaričnemu razvajanju gostov. Te dni so na posestvu predstavili novega kuharskega mojstra Luigija Patrella.

800 let tradicije nadaljujejo Dveri-Pax.

Luigija poznamo iz resničnostnega šova Gostilna išče šefa. Zmaga se mu je sicer za las izmuznila, si je pa pridobil veliko naklonjenosti slovenskega občinstva. Šarmantnega Italijana, doma iz Neaplja, je v Slovenijo pripeljala ljubezen. Čeprav je ljubitelj italijanske kuhinje, je bila energija Štajerke Teje močnejša od domače hrane. Sledil je svojemu srcu, pripravil kovčke, parkiral vespo in odšel v Maribor. Naproti zgodbi, ki je ima srečen konec, saj Luigi danes z izbranko ponosno pričakuje že drugega otroka.

Uspešno pa se udejstvuje še kot kuharski chef. Oddaja Gostilna išče šefa je bila poleg znanja, ki mu ga je predal Bine Volčič, tudi dobra odskočna deska za delo v prestižnih in uglednih slovenskih restavracijah. 


Mesna rulada

Gostje so se morali preizkusiti v svojih kuharskih sposobnostih. Oblekli so črne predpasnike s svojimi imeni in začeli po Luigijevih navodilih pripravljati mesno rulado, pozneje so jo postregli.

 

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja