OBISK V LJUBLJANI

Gorski zdravnik takoj za Esmeraldo in papežem

Objavljeno: 20.03.2017 11:04Posodobljeno: 20.03.2017 11:06

Hansa Sigla opozorili, da je priljubljen, a takšnega navdušenja ni pričakoval.

LJUBLJANA – Včerajšnji dan je bil pravi praznik za nekaj tisoč slovenskih oboževalcev serije Gorski zdravnik, saj je glavni junak, doktor Martin Gruber oziroma Hans Sigl prvič obiskal Slovenijo. Serija ima pri nas toliko gledalcev vseh starosti, da smo upravičeno pričakovali pravo oboževalsko vročico, na trenutke tudi histerijo. Nismo se zmotili, to je največja evforija po tisti, ki jo je povzročila v srca segajoča Esmeralda.

Sedeminštiridesetletni Sigl je skupaj z ženo Susanne Kemmler nekaj po enajsti uri pristal na brniškem letališču, kjer ju je pričakala ekipa gostiteljev s POP TV, s televizijsko voditeljico Oto Roš na čelu, ki je bila prvi dan obiska njegova glavna vodnica. Nasmejani Sigl je vse prijetno presenetil s pozdravom v slovenščini, pred letališko stavbo so ga pričakali prvi fotografi, nato pa so ga odpeljali proti prestolnici. Po krajšem postanku v hotelu, kjer bosta gosta bivala in imena katerega zaradi njunega miru gostitelji niso izdali, so gorskega zdravnika odpeljali na krajši ogled ljubljanskih znamenitosti in, lahko bi rekli, evforija se je začela. Prvi presenečeni in navdušeni kriki oboževalk serije, ki so ga prepoznale, so se začeli že na Kongresnem trgu, kjer so sprehod začeli. Sigl je nasmejan podelil prve avtograme, gostiteljica Roševa pa mu je na kratko predstavila zgodovino Ljubljane, tudi zgodbo o nesrečni ljubezni Franceta Prešerna. Njegova žena Susanne je bila že nad do takrat videnim navdušena: »Lepo je pri vas, vse je tako zeleno, majhno in blizu.« Zadovoljni Hans pa je pristavil, da je mesto res lepo.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja