SLOVENSKA POPEVKA

Glasbeni ravs na RTV: »Naj gredo v tri pm!«

Objavljeno: 24.02.2016 19:00Posodobljeno: 24.02.2016 19:00

Letošnja Slovenska popevka je dvignila veliko prahu, predvsem med nekaterimi glasbeniki, ki trdijo, da jih uredništvo javne televizije že leta zapostavlja.

V soboto zvečer smo na TV Slovenija spremljali Slovensko popevko. Zmagala je Eva Boto iz Šentjanža pri Dravogradu (sicer ena od treh sodelujočih Ev na letošnjem festivalu). Presenetljivo zrela interpretacija 20-letne pevke, ki nima morja izkušenj, je zgodbo družine Vlašič (Matjaža, avtor melodije ter soaranžer, ter Urške, snovalka besedila) odpela prepričljivo in zasluženo osvojila prvo mesto. Študentka pedagogike je bila videti vilinsko, njena komunikacija s kamero je bila na visoki ravni, ko nas le ne bi presunila vsakič, ko je izplazila jezik in si navlažila spodnjo ustnico (v treh minutah bržkone vsaj tridesetkrat).

Užaljeni Hrušovar

Urednik in voditelj drugega festivalskega večera Mario Galunič je pred kamero stopil po osmih mesecih in si za ta večer, pohvalno, ni izplačal voditeljskega honorarja. Mimogrede, vodja javnega razvedrila spada v 50. plačni razred (od skupaj 65.), ta po lestvici za določitev osnovnih plač javnih uslužbencev in funkcionarjev znaša natanko 2.929,83 evra. Po uri in osemnajstih minutah programa je urednik omenil, da smo izgubili Simono Weiss. Posvetil ji je štiri besede. Potem je napovedal poklon preminulemu avtorju besedil Dušanu Velkaverhu. Tu, pri priklonu pokojnemu, pa se je znova zataknilo. Galunič in Patrik Greblo, dirigent in umetniški vodja Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, naj bi namreč domnevno oškodovala Tadeja Hrušovarja, člana nekdanje skupine Pepel in kri ter avtorja mnogo neminljivih melodij, tudi ljubezenske himne Dan ljubezni.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.