ZAVRNIL PREDLOG

Galuniča Simona Weiss ne zanima

Objavljeno: 28.01.2016 19:27Posodobljeno: 28.01.2016 19:28

Po naših zanesljivih podatkih je Mario Galunič zavrnil predlog glasbenikov in glasbenic, da se v sklopu februarskih Dnevov slovenske zabavne glasbe poklonijo spominu na preminulo pevko.

Slovenska nacionalna televizija živi svoje življenje. Kako si drugače razložiti podatek, da je odgovorni urednik UPE Razvedrilnega programa Mario Galunič zavrnil predlog slovenskih glasbenikov in glasbenic, da se v sklopu februarskih Dnevov slovenske zabavne glasbe poklonijo spominu na preminulo slovensko pevko – po mnenju nacije kraljici te zvrsti – Simono Weiss. Opisano je znano nekaterim v Simonini družini, njenim sodelavcem in prijateljem, a urednik to vseeno zanika. Predlog je bil tak, da se kolegice in kolegi poklonijo njenemu delu tako, da zapojejo nekaj njenih pesmi, Galunič naj bi po pričanju zanesljivega vira odgovoril: »To nas ne zanima.« Preverjali smo, kdo so to »nas« in zakaj bi spomin na glasbenico urednik poimenoval »to«, kar je neprimerno in nezaslišano za TV-naročnike in naročnice. Spomnimo, da je jesenska vest o hudi bolezni Mariborčanke, ki smo jo objavili v Slovenskih novicah, pretresla ljudi in jih združila v upanju, da bo kljub slabim napovedim premagala raka.

Da navedbe glasbenikov o snobovski drži – v takem samoljubnem duhu je bil poslan odgovor tudi nam – urednika Galuniča tudi držijo, priča dejstvo, da naročniki in naročnice svoje kraljice na javni televiziji niste videli. Bilo je omenjeno, da je umrla, več od tega ne. Zapišimo, da jo je ravno to uredništvo cenzuriralo že od leta 1988.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije