LOKACIJA

FOTO: Šov Bilo je nekoč 
v dvorcu, kjer je spal 
avstrijski cesar

Objavljeno: 13.02.2016 07:12Posodobljeno: 13.02.2016 07:12

Razkrita je lokacija, kjer bodo prebivali tekmovalci novega resničnostnega šova na Planet TV. Živeli bodo v znameniti Lovrenčičevi hiši na Vrhniki, za katero naj bi se v preteklosti potegoval celo pokojni predsednik države Janez Drnovšek.

  • Foto: Planet TV
  • Še hišo v bližini so preoblekli v slogu šova
  • Eleganten dvorec je dolga leta žalostno sameval
  • Čigava bo razkošno opremljena soba v pritličju, na Planet TV še nočejo razkriti
  • Tako je videti prizorišče dvobojev
  • Se bodo tekmovalci, tako kot naši predniki, kopali vsi v isti vodi?

Novica, da ena najstarejših stavb na Vrhniki ne bo več samevala, bo gotovo razveselila marsikaterega prebivalca Cankarjevega rojstnega kraja: spomeniško zaščitena graščina, pred časom v lasti IUV, namreč že dolgo žalostno propada. Da kmalu ne bo več tako, je poskrbelo srečno naključje oziroma nenavaden konjiček kreativne direktorice Temme-X Katarine Keček: med ljubiteljskim brskanjem po nepremičninskih oglasih je namreč odkrila, da se očarljiva posest s hišo in vrtom prodaja za razmeroma ugodnih 700.000 evrov. Planet TV pa hiše seveda ni kupil, ampak najel.

Prenavljali slaba dva meseca

Tako imenovana Lovrenčičeva hiša ima izjemno zanimivo zgodovino. V njej je leta 1728 prespal sam cesar Karel VI., oče Marije Terezije. Do leta 1790 je bilo tik ob hiši pristanišče. Poslopje je bilo najverjetneje zgrajeno v 15. stoletju in je nekaj časa služilo kot pošta z mitnico in gostiščem. Za časa življenja Janeza V. Valvasorja je imel dvorec dve nadstropji – eno so ob prenovi prostorov leta 1809 odstranili. Ustvarjalci šova Bilo je nekoč so prostore v manj kot dveh mesecih (!) popolnoma prenovili, tako da so kar se da usklajeni z zgodovinskimi dejstvi, hkrati pa predelali, da bodo polni izzivov za bodoče prebivalce. Ne glede na zgodovinsko ozadje šova bo namreč boj za zmago, tako kot je običajno v tovrstnih oddajah, neusmiljen, zagotavljajo na Planet TV.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«
Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.