USPEH

FOTO: Slovenec Žiga navdušil na britanskih Talentih

Objavljeno: 04.03.2016 13:15Posodobljeno: 04.03.2016 13:41

Uvrstil se je v štiri predizbore in navdušil s pesmijo Nessun dorma.

Mlademu pevcu Žigi Laknerju, ki ga je širša slovenska javnost spoznala v šovu Slovenija ima talent, po finalni oddaji pa se je njegova kariera le še strmo vzpenjala, se je izpolnila želja. Nastopil je na odru enega najbolj priljubljenih šovov na Otoku, Britain's Got Talent. Pogovarjali smo se z Žigo, ki nam je zaupal, da je bil nastop v tem šovu že dlje časa njegova velika želja. »S tem bi si lahko povečal možnost za prepoznavnost po vsem svetu, zato tudi iščem možnosti za napredek. Preden sem se odpravil v Veliko Britanijo, sem stopil v stik z ljudmi, ki so pristojni za vse, kar sem potreboval, saj nisem državljan te države. Ker ni bilo težav, sem izpolnil prijavnico in se podal na predizbore,« nam je še povedal Žiga, ki je za avdicijske nastope izbral pesem Nessun dorma, saj je to pesem, s katero lahko izrazi svoja čustva in pokaže razpon glasu in tehnično znanje.

Številka 38.414

Avdicije so bile po Žigovih besedah nabite s čustvi in tremo. Uvrstil se je v štiri predizbore, po končanem dnevu pa je čutil veliko utrujenost, saj ni vedel, kaj lahko pričakuje. »Pričakoval sem še en predizbor, kot je bilo to v Sloveniji,« pravi Žiga, ki je bil v vseh krogih uspešen, zdaj pa le še čaka na klic. Ob tem nam je še povedal, da se je samo v enem dnevu na avdicijah v Londonu zvrstilo več tisoč tekmovalcev. »Če seštejemo vse ljudi še z drugih avdicij, lahko govorimo o vrtoglavi številki. Veliko pove že to, da sem prejel številko 38.414. Spoznal sem, da je proces uvrstitve do televizijskih avdicij precej daljši kot v Sloveniji. Tega nisem vedel, preden sem se odpravil v London. V enem dnevu sem opazil evforijo okrog talentov, ogromno smeha in tudi joka. Vsi sprejemajo odločitve zelo osebno in čustveno,« meni mladi pevec, ki je na svoj dosežek ponosen.

»Da med tako številno množico opazijo prav tebe in te potem pošiljajo iz kroga v krog, je neverjetno.« Žiga pravi, da so nanj ponosni vsi (družina, prijatelji in učiteljica Alenka Gotar), ki so ga spodbujali in verjeli vanj.