SREDI LJUBLJANE

FOTO: Sadomazo scene na Krakovskem nasipu

Objavljeno: 20.10.2017 07:00Posodobljeno: 20.10.2017 07:00

Ljubljančanka, ki je pobegnila v Berlin. BDSM-scene, ujete v objektiv.

Ljubljanski lokal Krakovc je vnovič presenetil. Tokrat s provokativno razstavo berlinske fotografinje (sicer Ines iz Ljubljane) Astaroth Kreator. Ines je v Berlin odfrčala iz Ljubljane pred kakimi tremi leti, vmes se je naučila fotografirati, nato pa na fotosceno zakorakala s serijo, ki jo je poimenovala Touch/Dotik.

V ljubljanskem Krakovcu se zdaj predstavlja s serijo fotografij o grobih spolnih praksah. Sadomazohizem je že zdavnaj postal moda po vsem svetu. Svet BDSM, privezovanja, podrejanja, sadomazohizma, pozna več kot sto erotičnih različic, bolj razširjenih in priljubljenih, kot bi si lahko predstavljali. Gospodje pod srajco nosijo ogrlice z napisom: »Lastnina tega in tega.« Gospe, ki ne smejo pod obleko nositi ničesar. Pa moški z ženskimi hlačkami v kovčku in solidne pripadnice nežnega spola, ki se zvečer prelevijo v prave pony-girls, z bičem, perjanico, vajetmi. Nekateri dobavitelji so se posvetili domiselnim erotičnim igračkam, kot na primer posteljam, ki se pogrezajo ob pravih trenutkih. Piercing na genitalijah tudi ni redka stvar. Toda gre za igrice, nikoli za mučenje, in to med odraslimi, ki si želijo užitka z enim samim namenom – da bi se zabavali,« zatrjujejo tisti, ki se na to spoznajo.

Astaroth Kreator jih je zdaj ujela v objektiv. Omizje dobro obveščenega Bulvarja je izvedelo, da so dekleta s fotografij skoraj profesionalke, pa znanke in napol znanke, ki so se v »nastavljanju« pred objektivom hudo zabavale. Astaroth (mimogrede, gre za ime enega glavnih med peklenskimi hudiči) je zdaj že odpotovala iz glavnega mesta, prodajna razstava v ljubljanskem Krakovcu na Krakovskem nasipu pa bo odprta do začetka januarja 2018, ko se bo v lokalu tudi končalo praznovanje leta ženskih umetnic. 


 

 

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja