SPET JE PESTRO

FOTO: Preobrat: kmetija je dobila nove prebivalce

Objavljeno: 23.01.2016 10:06

Na posestvu se trenutno nahaja tuja produkcijska hiša, ki bo snemala različico naše Kmetije.

Čeprav se je druga sezona resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek zaključila, posestvo v Prekmurju, kjer so šov snemali, ne miruje. Trenutno se namreč na posestvu v vasici Kukeč, ki v enem kosu obsega nekaj hektarjev, nahaja produkcijska ekipa madžarske RTL, ki v sodelovanju s produkcijsko hišo Temma-x pripravlja njihovo različico Kmetije.

Posestvo Kmetije: Nov začetek je v lasti Temme-x, tam pa že nekaj let raste pravo filmsko mesto, ki je bilo zgrajeno prav za namene snemanja različnih oddaj, filmov in nadaljevank, zato ta del Slovenije postaja zanimiv za različne televizijske produkcije tudi iz tujine.

»Na madžarskem RTL se bo Kmetija predvajala že to pomlad, moram pa povedati, da so bili vsi predstavniki tujih produkcijskih hiš, ki so si filmsko mesto ogledovali za svoje projekte, navdušeni nad naravno lepoto Goričkega in odprtostjo tamkajšnjih ljudi, ki vsakega z nasmehom vzamejo za svojega,« nam je povedala Katarina Keček, kreativna direktorica Temme-x.

Ob tem je dejala, da težko pove, katere tuje televizije bodo na Goričkem snemale projekte, saj se o terminih s tujimi partnerji še vedno usklajujejo. »Posrednika za najem posestva tako nimamo, najeme urejamo sami,« še dodaja, o konkretnih številkah pa ni želela govoriti, saj gre za poslovno skrivnost.

Sicer pa produkcijska hiša Temma-x v sodelovanju s Planetom pripravlja zgodovinski šov Bilo je nekoč, ki bo na malih zaslonih že prihodnji mesec.