NA POLJSKEM

Film slovenskega režiserja prehitel ameriški Deadpool

Objavljeno: 16.02.2016 19:05Posodobljeno: 16.02.2016 19:06

Na Poljskem se je na prvem mestu po izkupičku v kinematografih konec tedna znašel poljski film Planet samskih, ki ga je režiral Mitja Okorn.

VARŠAVA – Stripovska pustolovščina Deadpool se je konec tedna uvrstila na prvo mesto zaslužkarjev skoraj v vseh državah predvajanja razen v eni. Na Poljskem se je na prvem mestu po izkupičku v kinematografih konec tedna znašel poljski film Planet samskih (Planeta Singli), ki ga je režiral slovenski režiser Mitja Okorn.

Marvelov superjunak se je sicer po poročanju spletnega portala Planet Siol.net prvi konec tedna predvajanja na prvo mesto zaslužkarjev uvrstil v kar 60 državah sveta.

Okorna je kariera že pred leti zanesla na Poljsko, kjer je med drugim leta 2011 posnel film Pisma sv. Nikolaju, uspešnico, ki je osvojila tudi slovensko občinstvo. Na Poljskem si je to božično romantično komedijo ogledal poltretji milijon gledalcev, v slovenskih kinematografih pa je film videlo več kot 60.000 gledalcev, za kar je Okorn prejel dve zlati roli.

Tudi v Okornovem novem filmu je zaigral zvezdnik iz filma Pisma sv. Nikolaju Maciej Stuhr, ki v Planetu samskih igra televizijskega voditelja. V vlogi glasbene učiteljice, ki skriva svoj seksapil, pa nastopa Agnieszka Wiedlocha, pisanje poljskega spletnega portala Telemagzyn povzema Planet Siol.net.

Okornov celovečerni prvenec Tu pa tam, ki ga je ta posnel skoraj brez sredstev, je leta 2005 prejel zlato rolo za več kot 25.000 gledalcev v slovenskih kinih. Leta 2007 je Okorna poljska televizijska postaja TVN povabila k sodelovanju pri nadaljevanki 39 in pol, za katero je napisal scenarij in režiral prvo sezono, ki si jo je ogledalo 4,5 milijona Poljakov. Naslednje leto je prevzel še režijo druge sezone, ki je ponovno doživela rekordno gledanost.

Predstavitvene informacije