LEPE

Brhke novinke osvajajo male zaslone

Objavljeno: 08.03.2016 09:57

Gorka Berden, Tina Potočnik in Ana Ruter.

  • Ana Ruter je nova moč priljubljene serije Usodno vino
  • Tina Potočnik nas bo v vlogi ambiciozne zdravnice zabavala v seriji Takle mamo
  • Gorko Berden bomo gledali v humoristični seriji Da, dragi! Da, draga!

Komercialni televiziji Planet TV in POP TV sta se boja za gledalce to pomlad lotili z vsemi sredstvi, tudi z igranim programom, katerega skrito orožje so sveži igralski obrazi. Še posebno izstopajo štiri mlade lepotice, o katerih bomo, trdijo poznavalci, v prihodnosti še veliko slišali.

Na Planet TV prihaja nova humoristična nadaljevanka Da, dragi! Da, draga! (prvi del si bo mogoče ogledati danes zvečer), skupaj z njo pa igralka Gorka Berden. Prikupna 34-letnica, ki je igro študirala v Parizu, kjer je živela kar devet let, je osvajala predvsem odrske deske, bolj kot popularne predstave pa so jo zanimale alternativne. V televizijski seriji bo igrala zapravljivo Mišo, partnerico Lotosa Vincenca Šparovca v vlogi Bojana.

Na POP TV bo gledalce od 8. marca spravljala v smeh serija Takle mamo, posneta po predlogi televizijske uspešnice Scenes de Menages, v njej pa igra 27-letna igralka Mestnega gledališča ljubljanskega Tina Potočnik, dobitnica akademijske Prešernove nagrade 2011. Ljubljančanka z ognjenimi rdečimi lasmi je znana po izjemnih igralskih dosežkih, poleg tega pa tudi kot odlična pevka, prepevati zna denimo v španskem jeziku, ki ga obvlada. Vloga v nadaljevanki ji je pisana na kožo: igra Niko Šefic, ambiciozno mlado zdravnico pripravnico z vzpenjajočo se kariero.

V vinski uspešnici Ena žlahtna štorija gledalce navdušuje 21-letna Mia Skrbinac v vlogi prostitutke Lene. Čeprav je lik, ki ga upodablja, negativen, si je dolgonoga Mariborčanka, trenutno še študentka AGRFT, priborila že kar nekaj občudovalcev – predvsem iz televizijskih in filmskih krogov. Ne preseneča torej, da se govori, da jo bomo na malih zaslonih in tudi na velikem platnu v prihodnosti še videvali. Zasebno se zelo razlikuje od hladne lepotice, ki jo upodablja v nadaljevanki. Njeni prijatelji vedo denimo povedati, da je strašansko nerodna. »Če se bo kdo razbil, bo to Mia. Če se mora kdo spotakniti, pasti … bo to Mia. Nič dramatičnega, malenkosti, ki jo nenehno spravljajo v zadrego,« je zaupal vir.

Priljubljeno Usodno vino se je v novi sezoni okrepilo s še eno lepo mladenko, Ano Ruter, članico igralskega ansambla SLG Celje. Ambiciozna mladenka, ki v nadaljevanki igra Majo Hrovat, mlajšo sestro Ines Hrovat, je znana po vsestranskosti – čeprav je že uveljavljena gledališka igralka, si trenutno širi obzorja s študijem umetnostne zgodovine.