BILO JE NEKOČ

Blaž v okovih: »Kot bi spal v krsti«

Objavljeno: 23.03.2016 08:08Posodobljeno: 23.03.2016 08:09

Najtežja noč v dvorcu, saj je bil kar dvakrat kaznovan.

  • Foto: Planet TV
  • Foto: Planet TV
  • Foto: Planet TV
  • Foto: Planet TV

Največ težav ima Blaž, saj je kazen težja, kot si je predstavljal. Vajenci so imeli v prejšnjem tednu nalogo, v kateri so preizkusili svoje kuharske sposobnosti. Vsaka od skupin je morala županu pripraviti pojedino. Najpomembnejše pravilo je bilo, da vajenci ne smejo okušati hrane nasprotne ekipe. Blaž, ki je po povratku v igro član ženske ekipe, je to pravilo prekršil, ko je preizkušal hrano moške ekipe.

General Marmont mu je zato odredil kazen, ki je bila, da mora biti 24 ur vklenjen v okove.  Blaž je sprva mislil, da bo to zanj mala malica, a se je zmotil, saj je najtežji del prišel šele, ko je moral leči k počitku. Vso noč je moral ležati v enakem položaju in prav zato se ni mogel dobro naspati. Svoj spanec je slikovito opisal: kot bi spal v krsti.

Poredne usmiljenke

Blaž bo okušanje hrane iz nasprotnikovega lonca še dolgo pomnil. Najprej je okoli nog dobil okove, ki pa si jih je za trenutek snel. To pa je bil razlog, da je bil kaznovan še drugič. Poleg nog ima zdaj zvezane še roke. Na začetku se je vsemu skupaj še smejal, zdaj pa mu vse skupaj močno načenja živce. Ko se je odpravil spat, so mu ženske hotele pomagati, da bi čim udobneje preživel noč, a je to Blaža samo še bolj ujezilo in jih je pošteno nadrl. Deklinam se Blaž v okovih in zvezan sicer malce smili, obenem pa se mu kar ne morejo nehati smejati.

Povezane vsebine