NEPRIČAKOVANO

Ženo je pokopal, dve leti kasneje pa šok

Objavljeno: 11.03.2016 21:11Posodobljeno: 11.03.2016 21:12

»Mrtva« žena se je po dveh letih pojavila v televizijski oddaji.

CASABLANCA – Žalovanje za ljubljeno osebo je težka stvar, vendar se ljudje sčasoma na izgubo navadimo in se z njo naučimo živeti. Težje pa je v situacijah, ko prebolevanje ni mogoče: to se je zgodilo Maročanu Abraghu Mohamedu, ki je svojo ženo pokopal pred dvema letoma.

Abraghova žena je živela v gorskem mestecu, ko je bila udeležena v prometni nesreči. Možu so zdravniki povedali, da je žal zelo malo možnosti, da bi preživela, a da naj vseeno plača račun za zdravljenje. Po denar se je moral peljati domov, štiri ure daleč, ob vrnitvi pa so mu povedali, da je žena umrla. Izročili so mu njeno truplo, ki ga je Abragh pokopal, poroča Mirror.

Dve leti kasneje pa se je »mrtva« žena pojavila v televizijski oddaji, kjer so se ponovno združevali odtujeni svojci, in povedala, da je izgubila stik s svojim možem. Dodala je še njegovo ime in naslov ter željo, da bi ga ponovno srečala. Navidezni vdovec sicer oddaje ni gledal, ko so jo predvajali, je pa od svojih bližnjih takoj dobil klic in bil seveda nad novico pretresen.

Le predstavljamo si lahko veselje ob takem nepričakovanem dogodku, gotovo pa je ob tem prisotna tudi velika mera zmede. Trenutno Abragh išče odgovore na različna pomembna vprašanja: recimo to, kaj se je zalomilo in zakaj so mu rekli, da je njegova žena umrla, ter zakaj je čakala dve leti, da ga je poiskala.