OBUPAN

Zaradi tatuja ga nihče noče zaposliti

Objavljeno: 16.07.2017 16:18Posodobljeno: 16.07.2017 16:18

V zaporu si je dal porisati pol obraza, zdaj pa ne dobi službe.

  • Bi ga zaposlili?

V stanju zmanjšane prištevnosti zaradi preveč popitega alkohola je že marsikdo naredil kakšno neumnost, ki bi jo najraje pozabil. Žal pa svoje ne bo mogel 19-letni Novozelandec Mark Cropp. Mladec je predlani zaradi oboroženega ropa moral za zapahe, tam pa se je neke noči pridružil bratu, ki je srkal domače žganje, in močno pijan se je strinjal, da mu ta poriše polovico obraza. Brat, s katerim si je delil celico, je namreč prišel na idejo, da bi mu tetovaža pomagala pri tem, da bi bil videti strašnejši in bi ga drugi zaporniki pustili pri miru. Okrog njegovih ust tako zdaj piše »devast8«, krajše za 'devastate', kar bi v slovenščini pomenilo uničiti ali uničevati (tudi uničuj), tetovaža pa mu dejansko uničuje življenje.

Mark, sicer oče triletne deklice, si zdaj neizmerno želi, da bi dobil službo in finančno poskrbel za svojo hčer, a zaposliti ga noče nihče. Svoje frustracije je zapisal tudi na facebooku: »Zelo bi rad delal kar koli in kjer koli, a zaradi tetovaže me nihče noče zaposliti.« Govoril je tudi z lokalnimi mediji. »Eden od delodajalcev, h katerim sem šel na razgovor, mi je naravnost povedal, da je to razlog, da me noče vzeti v službo. Rekel je, da me s tem na obrazu ne bi niti dvakrat pogledal. Ljudje v glavnem samo zmajujejo z glavo, ko me vidijo, nekateri pa se mi tudi smejijo,« pravi Mark, ki se zelo trudi, da bi ljudi prepričal, da je prijazen fant, in naj ga ne sodijo zgolj po poslikavi na obrazu.

»To, da sem bil obsojen, mi prav nič ne pomaga pri tem, a ljudje ne razumejo, da sem se spremenil. Vsi počnemo napake, a mnogi se iz njih tudi kaj naučimo. Rad bi začel znova, a mi drugi tega ne dovolijo,« tarna Mark.

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja