NAPOVEDI

VIDEO: Poglejte, katere apokalipse nas čakajo letos

Objavljeno: 23.01.2016 07:45Posodobljeno: 23.01.2016 07:45

Letos napovedujejo naravne katastrofe, svetovno vojno, prihod Jezusa in konec sveta.

Napovedi globalnih katastrof, apokalips in koncev sveta je veliko. Med datumi, ko naj bi se konec sveta zgodil, je tudi 14. februar. Na spletnem portalu Metro so tako zbrali seznam napovedi oziroma teorij zarote in posnetkov, ki pravijo, da se bo konec zgodil prav kmalu …

Da bo konec sveta na letošnje valentinovo, so prikazali že leta 1989 v filmu Ghostbusters 2, kjer lahko izvemo, da so Zemljanom o tem datumu povedali kar vesoljci:

Med tistimi, ki so napovedali skorajšnji konec, je tudi tako imenovani dr. Sal, ki se je na posnetku iz leta 2012 predstavil kot znanstvenik Nase in povedal, da je njegov oddelek v neposrednem stiku z vrsto iz vesolja. Pojasnil je, da dobivajo razna njihova sporočila, svoj govor pa končal z upanjem za človeštvo. Kasneje so vendarle ugotovili, da se gospod le šali in da gre v resnici za igralca Franka Vidala

»Obama je antikrist in se bo razglasil za boga«

Teoretik zarote David Montaigne verjame, da je iz Svetega pisma povsem jasno, da je ameriški predsednik Barack Obama antikrist. Po njegovih besedah je iz zapisov enega od prerokov razvidno, da bo antikrist »udaril« v Jeruzalemu in se razglasil za boga. To naj bi se zgodilo 6. junija 2016. Pred tem dnevom bo antikrist vplivni politik, menda pa ima več osebnostnih lastnosti, ki ustrezajo bibličnemu opisu antikrista, je sklenil Montaigne.

Od asteroida do svetovne vojne

Po napovedih menda samooklicanega pastorja Ricarda Salazarja nas letos čaka več hudih preizkušenj. Februarja bo Kitajska napadla Japonsko, aprila pa bodo Rusi potrdili, da proti nam prihaja velik asteroid. Sredi maja naj bi v bližini obale Portorika udaril velik asteroid, ki bo po vsem svetu povzročil potrese in cunamije ter vzel veliko človeških življenj. Po tem se bodo prebudili veliki vulkani, ki bodo s svojim pepelom prekrili sonce in povzročili, da se bo Zemlja ovila v ledeni oklep. Zanimivo: to očitno ne bo ustavilo Rusov in Kitajcev, ki naj bi po njegovih besedah junija letos napadli oslabljene ZDA, nekajmesečna svetovna vojna pa se bo končala 25. oktobra letos – z zmago Rusije in Kitajske.

Greha ne bo več, bo pa konec sveta

Biblija pa naj bi napovedala tudi, da bo prav letos konec sveta. V sestavku Danijela je menda zapisano, da naj bi se tega leta sklenili posebni ciklusi, otroci boga pa bodo vstopili v deželo Kanaan. »Njegovi ljudje bodo popolnoma in trajno oprani greda in Jezus bo spet prišel. Drugi prihod Kristusa je predviden na točno določeni čas. Leta 2016 bo konec greha na Zemlji, Jezus bo prišel ponovno in nato bo prišel konec sveta,« pravi neznani avtor, ki je na tak način interpretiral starodavne zapise.

Predstavitvene informacije