MUČENJE

VIDEO: Kruta resnica: tako za veliko noč pobarvajo piščančke

Objavljeno: 24.03.2016 08:39Posodobljeno: 24.03.2016 08:40

»Zakaj tako okrutno stvar počne piščančkom? Saj niso igračke,« je zapisal eden od komentatorjev.

V teh dneh so spet priljubljeni pirhi, zajčki in piščančki. A kar je preveč, je preveč. Na spletu se je znašel posnetek, ki prikazuje, kako žive piščančke pobarvajo v različne barve, in ne, to ni videti najlepše.

Naravnost šokantno je namreč, kaj moral ta živalca preživeti, da nato razveseli zahtevne potrošnike. Posnetek je objavilo eno od podjetij v Arizoni, ki želi opozoriti na ta »modni hit«. Prikazuje piščančke v plastični posodi, ki lezejo drug prek drugega, moški pa jih nato polije z barvo in z rokami meša, kot da bi mešal solato in ne živa bitijca. Ko je tako imenovano barvanje končano, piščančke pretrese v plastično gajbico, jih še malo premeša, nato pa vse skupaj z nogo odrine. Piščanci, ki so bili pred posegom polni življenja, se seveda komaj premikajo, njihovo perje pa je zalepljeno.

Da se z njimi igrajo ...

»Zakaj tako okrutno stvar počne piščančkom? Saj niso igračke,« je zapisal eden od komentatorjev. Po drugi strani pa nekdo meni tudi, da to ni kruto, saj da jih ljudje potem kupijo in jih za veliko noč podarijo otrokom, da se z njimi igrajo …