ZARADI IPHONA

Šok: 18 dni staro dojenčico prek spleta prodala za 3200 evrov

Objavljeno: 08.03.2016 16:56Posodobljeno: 08.03.2016 16:57

Javnost je pretresena zaradi njunega dejanja.

Sodišče je Kitajca, ki je pri svojih 19 letih prodal lastnega otroka, obsodilo na tri leta zaporne kazni. Njegovo partnerico v zločinu, ki je policistom dejala, da ni vedela, da prodaja otroka ni legalna, pa na pogojno zaporno kazen.

Kriminalca, ki prihajata iz Tongana (provinca Fudžan), sta prek družabnih omrežjih iskala kupca, ko je bila dojenčica stara zgolj 18 dni. Denar sta potrebovala, da bi kupila iphone in motor. Kot poroča People's Daily Online, je kupca našel mož prek spletnega omrežja QQ, zanj pa je iztržil okoli 3200 evrov.

Mati otroka naj bi opravljala več služb, medtem ko je oče večino svojega časa preživljal v internetnih kavarnah.

Otrok kot finančno breme

Nosečnost ni bila zaželena, hčerkico pa sta imela za finančno breme, saj sta že tako ali tako bila na kratkem z denarja. Na koncu sta sprejela odločitev, da jo prodata in prideta do materialnih dobrin. Neimenovana oseba jo je kupila za sestro, ki je še vedno v njenem skrbništvu. Po dejanju se je moški, ki je otroka kupil, predal policiji. 

Biološka mati otroka je zbežala, saj je želela začeti novo življenje, toda policija jo je na srečo hitro izsledila. Možem v modrem je dejala, da je bila tudi sama posvojena: »V mojem domačem kraju mnogi svoje otroke pošljejo k drugim, da jih vzgajajo. Res nisem vedela, da to ni legalno.« Sodišče jo je na koncu obsodilo na pogojno kazen, njenega partnerja v zločinu pa je za tri leta poslalo na hladno.

Kitajski mediji ugotavljajo, da je v njihovi domovini vsako leto ugrabljenih okoli 200.000 fantkov in deklet in prodanih prek spleta.

Predstavitvene informacije