NIČ VEČ UGIBANJ

Razkrili, kdaj bo zares konec sveta

Objavljeno: 06.03.2016 20:25Posodobljeno: 06.03.2016 20:27

Kdaj bo obstajal le še nič?

V javnosti se kar naprej širijo zgodbe o skorajšnjih koncih sveta, ki bi se, če bi jim verjeli, morali zgoditi že velikokrat. Kdaj bo konec napočil, nihče ne more napovedati, niti ne tega, kako bo do njega prišlo.

Strokovnjaki z univerze v Lizboni pa so se dokopali do pomembnih podatkov, ki kažejo na to, da je konec sveta povezan z vesoljem. Ena teorija tako pravi, da bo vesolje »pogoltnilo« vse, kar je, druga pa, da se bo samo od sebe dobesedno raztrgalo.

Glede na to, da se vesolje širi, bo nekega dne res nastala ena sama praznina, polna ničesar, pravijo strokovnjaki. Zvezde bodo doživele svoj konec, vse se bo ohlajalo, atomi bodo drug od drugega oddaljeni toliko, kot so zdaj galaksije, obstajal bo le še – nič. To pomeni, da bo takrat seveda konec tudi sveta.

Na našo veliko srečo pa razlogov za skrb nimamo, saj se bo ta konec sveta zgodil, ko bo vesolje staro 16,8 milijarde let. Pred nami je torej še najmanj 2,8 milijarde let uživanja. Če nas ne bodo prej uničili lastni izpušni plini in naravne katastrofe, ki s pojavom človeka niti niso več tako naravne ...

Predstavitvene informacije