ROMANTIK

Pri 79 letih z oglasom išče novo partnerico

Objavljeno: 29.02.2016 11:08Posodobljeno: 29.02.2016 11:31

Srbski vdovec objavil prisrčen in iskren oglas v časopisu: išče novo sopotnico.

Ima sina in hčer, vnuke in celo pravnuka. Odkar je ovdovel, je družina do njega dobra in prijazna, skrbna in uvidevna – toda otroci so eno, partner pa nekaj povsem drugega, pojasnjuje 79-letni Milomir Pajić iz srbskega Kragujevca, ki si želi nove življenjske sopotnice, saj ne želi preostanka življenja preživeti s televizorjem.

Ne prestara ne premlada

Da bi si čim prej našel osebo, ki bi bila z njim pripravljena preživeti preostanek življenja, je v lokalnem časopisu objavil oglas – kar več njegovih prijateljev je namreč vdovcev, a so z neustrezno izbiro nove partnerice potegnili kratko. »Eden je, na primer, vzel žensko, ki je stara kot on. Ona babica, on dedek – pa kaj bosta drug z drugim, saj oba potrebujeta pomoč! Drugi prijatelj je vzel mlado, a mnogo premlado. Po mesecu dni mu je ušla in vzela denar. Takšna izbira mora biti torej zelo premišljena: ne ljubi se mi hoditi po gostilnah in iskati primerno partnerico, zato sem raje v časopisu objavil oglas in do potankosti popisal svoja pričakovanja,« je pojasnil Milomir, ki mu zanesljivo nobena ne bo mogla očitati zavajanja in neiskrenosti. V razmerju, ki ga vdovec ponuja, bi sicer manjkalo kanček spontanosti, toda to še ne pomeni, da ne bi bilo romantike in čudovitih skupnih trenutkov, je prepričan Milomir, ki si ob sebi raje želi temnolasko, a se tudi nad svetlolasko ne bi pritoževal. Naj bo deset, največ pa dvajset le mlajša, najpomembnejši pa je njen značaj, poudarja: ne želi si razvajene avše, temveč razgledano partnerico, ki bo z njim pripravljena klepetati in deliti svoje nazore. In še, sam ni ljubosumne sorte, zato bi imela njegova izbranka tudi veliko časa zase, dokler le ne bi zanemarjala njegovih potreb, je pojasnil.

Na kavo in čevapčiče

»Naj bo srčna in prijateljska. Imam vse, ne potrebujem denarja, ampak nekoga, ki bo skrbel za moj dom. Naj bo dobra gospodinja, ne bo ji treba garati, ampak nama kuhati in pospravljati. Imam tudi pralni stroj in vse druge gospodinjske naprave. Naj mi svetuje, kaj naj oblečem! Pozimi bova v garsonjeri v Kragujevcu, poleti pa v hiši na Goliji v vasi Tunovo, kjer imam sadovnjak. Greh bi bil, da bi bila v mestu celo leto, ko pa imam na Goliji devet hektarjev zemlje. Tam rastejo slive in jabolka, jeseni sem pobral sto kilogramov orehov! Živine nimam, tako da moja žena tam ne bi imela pretiranega dela,« v obsežnem oglasu pojasnjuje Milomir.

Sicer pa je možakar zdrav, njegov krvni pritisk je v mejah normale, tudi kri je odlična, je še pomiril morebitne kandidatke: a tudi žena naj bo zdrava, z dobro odpornostjo, naproša: »Sicer pa imam dobro pokojnino, in če so njeni prihodki kolikor toliko spodobni, bova lahko skupaj živela brez skrbi. Moja garderoba je sicer polna, ne potrebujem ne čevljev ne obleke. Imam tudi trideset še zapakiranih srajc. Vsaj deset let se bova lahko imela zelo lepo. Hodila bova na sprehode, na kavo, na čevapčiče.«

Koliko samskih žensk iz Kragujevca in okolice se je že odzvalo na, roko na srce, prisrčno in nadvse odkrito povabilo, ni znano, Milomirju pa ne glede na odziv kandidatk ne bo dolgčas: 79-letnik je v svojem domačem kraju že pravi zvezdnik, ki mu ne manjka niti medijske družbe.