NENAVADNA MOTNJA

Po orgazmu in smehu v komo

Objavljeno: 22.09.2017 16:42

Britanka Jessica Southall trpi za nenavadno motnjo.

  • Motnja ji je povzročala preglavice tudi med porodom
  • Partnerju je razložila, da je to, da jo nenadoma zmanjka med ljubljenjem, v resnici dober znak

Navadno so ženske tiste, ki se pritožujejo, ker njihov partner po burni noči med rjuhami meni nič, tebi nič zaspi, Britanka Jessica Southall iz Nottinghama pa ima ravno nasprotno težavo – po vsakem orgazmu takoj trdno zaspi! V spanec jo poleg orgazma v trenutku potisne tudi smeh.

Njena motnja se imenuje katapleksija in je v medicini znana, čeprav se pojavlja redko. Po navadi jo imajo bolniki, ki jih muči narkolepsija; ljudje, ki trpijo za to motnjo, ob močnih čustvih doživijo nenadno nehoteno sproščanje mišic.

Dvajsetletni Jessici so nevrološko motnjo odkrili, ko je bila najstnica in je v šoli pogosto sredi ure zaspala.

Vsega se zaveda, le premakniti se ne more.

Čeprav se ta njena lastnost zdi mnogim zabavna, sama pravi, da je vse prej kot takšna. »V resnici je grozno,« priznava.
Zaradi nenehnega padanja v spanec je izčrpana in ne more normalno živeti.

Ko je začela zvezo z zdajšnjim partnerjem Juniorjem Santiagom, je potrošila precej energije, da mu je pojasnila, zakaj jo vsakič, ko sta intimna, zmanjka. »Morala sem mu razložiti, da se to zgodi le takrat, ko bo dosegel, da bom zares uživala. A to ni ravno idealno,« je Jessica zaupala novinarjem. Nenavadna motnja je materi enoletne Brielle povzročila težave tudi med porodom.

Čeprav je videti, kot bi trdno zaspala, pa, kot pravi, v trenutkih, ko jo zmanjka, v resnici ne spi. Vsega se zaveda, le mišice ima popolnoma sproščene in se zato ne more premakniti. »Ne morem se odzvati ali iztrgati iz tega, dokler čustvo traja. Na zunaj je videti, kakor da sem zaspala,« razlaga.

Poleg užitka čudaško stanje pri njej izzove tudi smeh. »V najslabšem obdobju sem padla skupaj vsakokrat, ko sem se zasmejala,« pravi in dodaja, da se je sčasoma naučila, da se mora vsakokrat, ko se smeji, nečesa oprijeti, da se ne zgrudi. 

 

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja