POŠTENOST

Našla 48.000 evrov, a jih je vrnila do zadnjega

Objavljeno: 24.03.2016 20:35Posodobljeno: 24.03.2016 20:36

Poštena ženska je torbo z denarjem vrnila lastniku.

Ne zgodi se vsak dan, da bi človek našel torbo, polno bankovcev, s katerimi bi mirne duše zaaral stanovanje ali hišo, toda prav to je pred dnevi doživela Nemka v Kölnu. Dvaintridesetletnica je torbo našla v ponedeljek popoldne na parkirišču v okrožju Chorweiler, piše v policijskem poročilu. Odprla jo je in debelo pogledala, ko je ugotovila, da je v njej denar. Veliko denarja. V torbi ni bilo nič manj kot 48.000 evrov. V bližini pa ni bilo nikogar, da bi ga vprašala, ali je dragocena torba njegova.

Verjetno bi si številni takšno najdbo prilastili, 32-letnica pa se je namenila naravnost na policijsko postajo. Dežurnemu policistu je predala torbo z denarjem in povedala, kdaj in kje jo je našla. Pobrskal je po torbi in našel denarnico, v njej je bila osebna izkaznica, na podlagi katere so policisti izsledili človeka. Moški, star 52 let, je kmalu po policistovem klicu prišel na postajo, kjer se je pošteni ženski zahvalil. A ne le z besedami, saj jo je nagradil s 1450 evri, in sicer v skladu z nemškimi zakoni o izgubljenih in najdenih predmetih.

Policisti sicer niso razkrili, zakaj je moški po Kölnu hodil s toliko gotovine, a so v izjavi za javnost zapisali, da »je naša preiskava pokazala, da se ni dogajalo nič nezakonitega«.