FANTAZIJSKI LIKI

Morilec klepetal z Disneyjevo princeso

Objavljeno: 24.03.2016 12:21Posodobljeno: 24.03.2016 12:22

Birmingham preplavili Batmani, Michaeli Myersi, predatorji in drugi fantazijski liki. Četica junakov in malopridnežev je za dva dneva zasedla razstaviščni center NEC.

Nekdanjemu središču industrijske revolucije v Angliji v Združenem kraljestvu pravijo tudi mesto tisočerih obrti, konec tedna pa se je za dva dneva spremenilo v mesto tisočerih fantazijskih junakov: v tamkajšnjem razstaviščnem centru NEC se je namreč odvila tradicionalna stripovska konvencija, ki vsako leto pritegne na stotine navdušencev iz vse Velike Britanije pa tudi od drugod. Bistvo konvencije ni le srečanje s podobno mislečimi in nakupovanje različnih s stripi, fantazijskimi filmi in nadaljevankami povezanih reči, ampak maske. Oboževalci fantazijskih zgodb se lahko namreč v času konvencije za dva dneva prelevijo v svoje najljubše, negativne ali pozitivne junake. Tudi letos so si dali duška: na šovu ni manjkalo Batmanov, predatorjev in Ironmanov, srečati pa je bilo mogoče tudi Zlohotnice in druge like iz Disneyjevih filmov in risank. Hit letošnje konvencije je bilo upodabljanje likov iz vesoljske sage Vojna zvezd, še posebno negativcev.

Ni treba posebno poudarjati, da je bila konvencija prava paša za oči. Čeprav so si številni obiskovalci preobleke naredili kar sami, so bili nekateri tako prepričljivi, da bi se lahko kosali s profesionalno izdelanimi kostumi. Svojega je med drugim izdelala Liverpoolčanka Poppy Twigger, ki se je konvencije udeležila kot legendarna bojevnica Valkira. »Sešila sem ga v dveh tednih,« je medijem razkrila gradbena inženirka, navdušenka nad nordijsko mitologijo, ki se je šivanja lotevala ob večerih.

Med ekscentričnimi navdušenci, preoblečenimi v vse mogoče like, so bile tudi družine, ki pa se večinoma niso odločale za skupinske maske. Tako je denimo Elvis, pod masko se je skrival eden rednih obiskovalcev konvencije James Cairns, držal pod roko srčno kraljico iz Alice v čudežni deželi, v resnici partnerico Claire Burrows, njuna otroka Dylan in Declan pa sta se preoblekla v lika iz Vojne zvezd Dartha Vaderja in Kylo Rena.

Poleg kostumov, ki so bili prava paša za oči, so obiskovalce zabavali nenavadni prizori, kot so klepet ljubke Disneyjeve princese Else iz risanke Ledeno kraljestvo z okrutnim morilcem iz filmskih grozljivk Michaelom Myersom

Predstavitvene informacije