PREDEBEL

Mehiški deček pri 10 mesecih tehta 28 kilogramov

Objavljeno: 14.11.2017 14:29Posodobljeno: 14.11.2017 14:30

Zdravniki dolgo niso vedeli, kaj je narobe z malim Luisom.

  • Mama ga le s težavo nosi.
  • V bolnišnico ga pelje štirikrat na teden.
  • Luis bo ozdravel.

V Mehiški zvezni državi Colima je 24-letna Isabel Pantoja pred 10 meseci rodila sina Luisa. Malček je po porodu strašansko hitro rasel, mati je bila prepričana, da zato, ker ima tako kakovostno mleko. Kmalu pa je postalo očitno, da je z dečkom nekaj narobe, v bolnišnici so zdravniki sprva posumili, da trpi za prader-willijevim sindromom, a ker ni ves čas lačen, so to diagnozo opustili in vzrok odkrili v njegovem hormonskem sistemu.

Po dopolnjenem prvem mesecu starosti je nosil oblačila za dve ali tri leta stare otroke.

Pri porodu je Luis tehtal 3,5 kilograma, tako kot njegov brat Mario, ki bo kmalu dopolnil tri leta, a je mlajši brat proti njemu pravi velikan. Pri dveh mesecih je bil Luis težak 10 kilogramov, zdaj pa jih ima že 28. Po dopolnjenem prvem mesecu je že nosil oblačila za dve ali tri leta stare otroke. Zaradi odvečne maščobe ne more hoditi ali se plaziti, prav tako ima težave s sedenjem. V bolnišnici štirikrat na teden preverjajo njegovo zdravstveno stanje.

Isabel je priznala, da ga le s težavo prenaša, čeprav je močna, saj na plantaži pomaranč prenaša zaboje, polne sadežev. Nedavno se je Luisu nasmehnila sreča, saj je družino nagovorila kirurginja Silvia Orozco, ki je ugotovila, da je mati med nosečnostjo uživala neuravnoteženo prehrano.

Zaradi tega Luisove žleze ne delujejo, kot bi morale. Trenutno čakajo na analizo vzorcev tkiva, ki so jih poslali v ZDA, nato pa ga bodo skoraj zagotovo pozdravili s serijo hormonskih injekcij. 

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja