ŽALOSTNO

Mamica v šoku: po splavu otroka preprosto odplaknili

Objavljeno: 30.03.2016 11:16

Leto pozneje je izgubila še moža.

Linda Gomez s Floride toži bolnišnico, saj njihov zaposleni iz straniščne školjke ni vzel zarodka, ki ga je bolnica splavila, temveč ga je preprosto odplaknil. Gomezova je zgrožena, saj si je za svojega otroka želela krščanski pogreb.

Tragični dogodek se je zgodil julija 2014. Takrat 19 tednov noseča 17-letnica je prišla v bolnišnico Wellington Regional Medical Center zaradi krvavitve. Medtem ko je čakala na zdravnika, je odšla na stranišče. Nepričakovano je splavila, splavljeni plod pa je zdrknil v straniščno školjko. Njenega klica na pomoč ni slišal nihče, zato je bila primorana popkovino pretrgati kar z lastnimi nohti. Naposled so bili prošnje le uslišane, a ko je uslužbenec prišel na stranišče, je samo potegnil vodo in odplaknil vso vsebino. Neutolažljiva Linda je pri tem vzklikala ne, ne, ne, ne, moj otrok, poroča rt.com. Odvetnik Gomezove Kennan Dandar pravi, da je videla obraz svojega otroka in da se ji ta prikazuje v nočnih morah. Po tej strašni izkušnji so Gomezovo poslali nazaj na urgenco, kjer je počakala na zdravnika.

Z družino se je Linda naslednji dan odpravila v bolnišnico z zahtevo, da jim vrnejo njihovega otroka, saj si zasluži pogreb v skladu s krščansko vero, ampak to ni bilo več mogoče.

Odvetnik trdi, da so Lindi odvzeli pravico pokopati svojega otroka, jo izpostavili čustvenim pretresom, zdravstvenim stroškom, naštel pa je še mnoge druge posledice. Kot da vse to ni bilo dovolj, je njen mož po izgubi otroka zbolel za depresijo, leto pozneje pa je umrl v tragični nesreči.

Iz bolnišnice se na konkretni primer niso odzvali, saj se ne čutijo krive ne odgovorne ...

Predstavitvene informacije