IZNAJDLJIVO

Kupila jetnikovo spermo in si rešila življenje

Objavljeno: 19.02.2016 21:31Posodobljeno: 19.02.2016 21:32

Ko bo vietnamska tihotapka mamil spomladi rodila, se bo novorojenčku lahko zahvalila za svoje življenje.

Vietnamska zapornica, ki je za zapahi pristala zaradi tihotapljenja mamil, se je smrtni kazni izognila na zelo iznajdljiv način. Ker vietnamski zakon prepoveduje usmrtitev nosečih žensk ali mater z otroki, mlajšimi od 36 mesecev, je Nguyen Thi Hue (42) od drugega zapornika kupila spermo in se sama oplodila, poroča Huffington Post.

Vietnamko je policija prijela leta 2012, dve leti kasneje pa so jo obsodili na smrtno kazen. Ko se je pritožila, je sodišče še enkrat potrdilo svojo odločitev, vendar kaže, da je le našla način, kako si rešiti življenje. Avgusta 2015 je 27-letnemu moškemu zaporniku plačala 2000 dolarjev, da ji je posredoval svojo spermo in nekaj injekcij, s katerimi se je sama oplodila. Otrok naj bi se rodil aprila, zato bodo zapornici smrtno kazen po rojstvu omilili na dosmrtno ječo.

Čeprav se sliši čudno, pa to ni prvi takšen primer: leta 2007 so zaprli dva paznika, ki sta dvema zapornikoma dovolila imeti spolne odnose. Zapornica je zanosila in maja rodila fantka, zaradi česar se je izognila smrtni kazni.