NOČNE MORE

Kaj pomeni, ko sanjate mrtveca

Objavljeno: 11.03.2016 08:16Posodobljeno: 11.03.2016 08:16

Sanje o mrtvih so lahko travmatične, niso pa tako slabe, kot si mislimo.

Nočni počitek je za ljudi nadvse pomemben, vendar nimamo vedno sreče, da si ga lahko nemoteno privoščimo. Tudi ko ležimo v mehki postelji in čakamo na to, da nas bo zajel spanec, se lahko naši možgani poigrajo in nam pokvarijo noč. Nočne more so običajna stvar, ki jo vsak kdaj doživi, vendar so v nekaterih primerih bolj travmatične kot v drugih: recimo takrat, ko sanjate mrtve ljudi, predvsem, če so ti ljubljene osebe.

Vendar pa naj vas nikar ne skrbi: strokovnjaki pravijo, da mrtveci v sanjah niso tako negativen znak, kot bi se lahko zdelo.

Na portalu Sanjarica.info pišejo, da mrtvec v sanjah pomeni prihajajočo poroko, težave pa prinaša, če vidite mrtvega samega sebe. Če mrtveca v snu nosite, boste v življenju prekinili neko že načeto delo. Če ga zakopljete, pa se boste srečno rešili svojih težav. Če mrtve v sanjah vidite in se z njimi pogovarjate, vam bodo prinesli veselje po žalostnem dogodku. Najbolje pa je, da sanjate, da mrtvec oživi in vstane: to pomeni, da boste imeli srečo.

Če je mrtev človek znanec, pomeni, da vas v resničnem življenju skrbi za to osebo ali da bo med vama prišlo do neke spremembe v komunikaciji. Če pa se v vaših sanjah pojavi znana oseba, ki je že umrla, kaže na to, da jo pogrešate, da o njej razmišljate in je v vaši podzavesti.

Če je sanjani pokojnik vesel in vam naklonjen, vas bodo v življenju čakale lepe novice, če vam oseba deli nasvete, pa o njih dobro razmislite, pravijo na portalu www.srbijadanas.com. Če mrtve osebe ne poznate, pomeni, da boste doživeli neko pozitivno dogajanje ali boste priča spremembam, ki se vas ne tičejo neposredno.

Skratka, naj bo izkušnja pozitivna ali travmatična, skoraj ni primera, ko bi vam mrtvec v sanjah prinašal nesrečo. Naslednjič, ko vas bodo tlačile nočne more, se torej pripravite na lepe novice in srečne dogodke v življenju.