NA BEGU

Gol visel z drevesa

Objavljeno: 18.03.2016 17:26Posodobljeno: 18.03.2016 17:27

Nagec je vlomil v dom neke ženske in jo hotel objeti.

PENDLETON – Popolnoma gol je moški vstopil v neko hišo, ženski rekel »Živijo, ljubica«, potem pa skočil s 15-metrske pečine v reko, da bi pobegnil možem postave, a se je ujel v drevo in obvisel, dokler ga niso rešili prav tisti, pred katerimi je bežal.

Steven Burton, star je 30 let, je močno prestrašil Gail Wilson, ki boleha za mišično distrofijo, saj je naenkrat gol vstopil v njeno hišo v Pendletonu (ameriška zvezna država Oregon). Wilsonova, ki je bila takrat sama doma, je bila prepričana, da jo bo moški pretepel in posilil ali celo ubil. Njeni strahovi so se še okrepili, ko jo je hotel moški z velikim nasmehom na obrazu objeti. »Režal se je,« je povedala pozneje za lokalni časnik. »Hodil je proti meni z razširjenimi rokami. Pomislila se, da je to to, da me bo posilil, umoril. Bolj kot ne sem sprejela svojo usodo, a se mu vendarle nisem hotela pustiti zlahka.« Večkrat ga je odrinila, je povedala in dodala, da se ji je moral približati, da je to lahko storila.

Vsiljivec je potem zgrabil družinskega psa, labradorca z imenom Hunter, in ga zvlekel v eno od sob ter ga zaprl. Wilsonova je izkoristila ta čas in poklicala policijo. Ta je hitro prišla, nagec pa je pobegnil, stekel je skozi vrata in po cesti proti reki, nekaj trenutkov pozneje se je že pognal s pečine, poročajo ameriški mediji. A ni čofnil v vodo, kot je verjetno pričakoval, z nogo se je ujel v drevo. Policisti, ki so tekli za njim, so bili šokirani, ko so ga videli skočiti, še bolj, ko so pogledali v globel in zagledali nagca, kako z glavo navzdol visi z vej.

Poklicali so gasilce in reševalce, ki so golega vsiljivca osvobodili in prijeli. Iz šerifove pisarne so sporočili, da je bil Burton v nekakšnem deliriju, ki bi ga utegnila povzročiti zloraba mamil. Odpeljali so ga v bolnišnico na opazovanje, pozneje pa so ga priprli in obtožili vloma, nadlegovanja, nespodobnega ravnanja in upiranja aretaciji.