PREPREČIL SAMOMOR

FOTO: Opa, kako čeden policist: Ni samo lep, še zlato srce ima

Objavljeno: 19.03.2017 09:24Posodobljeno: 19.03.2017 09:26

Na facebooku ima celo svojo stran oboževalcev.

HONGKONG – Mladi policist Ifzal Zaffar (20) je postal prava spletna senzacija, ko je rešil Pakistanca, ki se je skušal vreči z 20-metrskega žerjava. Ifzal, ki je tudi sam pakistanskega porekla, je začel govoriti z njim v jeziku urdu, glavnem pakistanskem jeziku.

Drama se je dogajala na nekem gradbišču, kjer se je Pakistanec povzpel na žerjav in skušal skočiti v globino. Na pomoč so poklicali policiste, Ifzal se je nato tudi sam povzpel na žerjav in možaka pregovoril, da je svojo namero opustil.

Skromni policist, ki je rešil življenje, je dejal, da je le postopal v skladu z zakonom. »Uporabil sem tehnike, ki smo se jih učili na akademiji. Mislim, da mi je moški bolj verjel, ker sem z njim govoril v njegovem jeziku,« je dejal Zaffer.

Zaffer se je policiji pridružil pred manj kot letom dni, trenutno pa je na svojem območju edini policist s pakistanskim poreklom. V hongkonško policijo so ga sprejeli v sklopu programa Gemstone, namenjenega zaposlovanju tistih, ki niso Kitajci.

Zaradi akcije so ga pohvalili tudi nadrejeni, na facebooku pa je celo dobil pravo skupino oboževalcev. »Zelo je lep, pa še zlato srce ima,« je napisala ena izmed njegovih oboževalk. Proglasili pa so ga tudi za najlepšega policista v Hongkongu.

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja