RAZKRITO

Adolf Hitler je imel deformiran penis

Objavljeno: 25.02.2016 08:01Posodobljeno: 25.02.2016 08:01

Razložen diktatorjev pretiran bes – morda je imel mikropenis.

Ko odpovedo vse razlage, teorije in domneve, se vedno lahko na plan potegne spolnost. Vedno lahko s spolnimi nagnjenji in praksami posameznika raztolmačimo njegovo vedenje. In očitno so bile zdravstvene kartoteke iz leta 1923 tiste, ki so manjkale, da bi lahko razumeli bes, ki je vodil Adolfa Hitlerja. Razdražljivost, nasilnost, maničnost zloglasnega voditelja tretjega rajha, morebiti tudi njegova težnja po prepričevanju sveta o svoji superiornost naj bi namreč bili – vsaj deloma – odgovor na njegove bolečine ob deformiranem spolnem udu. Tako menita zgodovinarja Jonathan Mayo in Emma Craigie, ki sta v knjigi Hitlerjev zadnji dan (Hitler's Last Day: Minute by Minute) razkrila, da se firerju eno modo ni spustilo, ob tem pa naj bi trpel še za hispopadijo, prirojeno okvaro, pri kateri se izvodilo sečnice ne razvije na konici penisa in lahko privede celo do mikropenisa. Kar morebiti malce osvetli Hitlerjevo domnevno precej nerazgibano posteljno življenje in strah, že skoraj paranojo, da bi ga kdo videl golega.

Dvakratno deformiran ud

O njem kroži na desetine, morda na stotine mitov, eden naglasnejših pa je gotovo tisti, da naj bi v bitki na Somi izgubil en testis. Tako so si nasprotniki nacizma v težkih vojnih časih s skandiranjem, da ima »Hitler le eno jajce!«, dvigovali moralo, in čeprav so se motili, tarče niso povsem zgrešili. Moško bogastvo je resnično bilo Hitlerjeva šibka točka – vsaj če je v zdravniških zapisih, ki so zdaj ugledali luč, kaj resnice. »Na genitalijah je imel dve anomaliji – nespuščeno desno modo in sicer redko hispopadijo,« pišeta zgodovinarja. Še zlasti slednje mu je lahko povzročalo tudi bolečine, saj mu urin ni iztekal iz glavice uda, ampak se je izvodilo končalo tik pod glavico ali – precej hujše, čeprav redkejše – pri korenu tik pod mošnjo.

Moč je zadosten afrodiziak

Njegova ljubica Eva Braun, v zadnjih minutah življenja tudi njegova žena, je bila skoraj četrt stoletja mlajša. Pa vendar se njuna postelja ni tresla in se ni kadilo od strasti. »Nikakor ne bi mogel reči, da je bil seksualno bitje. Še zlasti ko se je zapletel z Evo, je preživljal dolga obdobja spolne suše – z izjemo resnično občasnih seksualnih epizod,« je povedal nacistični arhitekt Albert Speer, ki mu je bila zaupana naloga izgradnje firerjevega bunkerja. Kar je zgolj potrditev poprejšnjih pričevanj o Adolfovem nizkem libidu, da je, preden je z Braunovo zlezel med rjuhe, potreboval izvleček iz življenjske tekočine iz bikovih mod, ki mu jih je predpisoval in priskrbel njegov osebni zdravnik dr. Theodor Morell. Četudi njegove pomanjkljivosti na področju moškega bogastva in libida ne pomenijo, da za njim ni norel nežnejši spol. Raje nasprotno, med ženskami naj bi veljal za tako želeni ulov, da je na vrhuncu moči obstajal celo poseben oddelek, katerega edina naloga je bila ukvarjati se s pošto (pre)gorečih oboževalk, ki sta jih spolno vzburjali njegova moč in veljava.